Binnenkort 2023

Zangactiviteiten en kooroptredens

 

Welkom!

 

 

Buurthuis Burezina en Koor LadyLa slaan de handen ineen voor een gezellige dag vol koorzang in Overvecht Zuid.  Ben jij een ervaren zanger of zing je nooit? Iedereen die nieuwsgierig is, kan meedoen! De workshops zijn voor (bijna) volwassenen bedoeld. Op het plein is van alles te doen voor kinderen.  Schrijf je hier in voor deelname! 

 

Er zijn drie soorten activiteiten:

 

 1. Open repetities (à  €7,50, vooraf inschrijven)

Diverse koren geven een open repetitie. De dirigenten werken met de deelnemers en een aantal koorleden aan een stuk muziek uit het repertoire. Je ervaart de werkwijze van de dirigent en het plezier dat je hebt door samen te zingen. Vind je het spannend om je te laten horen? Geen probleem, je hoeft niet in je eentje te zingen. Meer informatie over de deelnemende koren vind je hier.

 

 1. Workshops (à  €7,50, vooraf inschrijven)

Er zijn een aantal workshops te kiezen. De workshopleider werkt met de deelnemers aan een onderwerp waarbij je niet lang stil hoeft te zijn. Altijd leuk om weer iets nieuws te leren!  

 

 1. Kooroptredens (gratis)

De deelnemende koren laten van zich horen! Zij presenteren zich op het grote podium buiten. Geniet van de muziek en loop eens langs de bar voor een lekkere snack of iets te drinken. Voor de kinderen is er o.a. een springkussen. Hier is geen inschrijving voor nodig.

Inschrijving voor workshops en repetities

Wil je meedoen aan de workshops en repetities? Schrijf je in via het onderstaande formulier.

   

   

   

   

   

  PROGRAMMA

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  KOREN

  1. Close Focus

  Close Focus is een ruim 30 jaar bestaand Utrechts a capella koor. De muziekstijl is Close Harmony plus diverse andere stijlen lichte muziek, variërend van jazz tot pop en funk. We zingen alles uit het hoofd in vier- tot achtstemmige arrangementen. En omdat we vinden dat er ook visueel wel wat te beleven mag zijn, worden de meeste nummers met choreografie uitgevoerd. Wij ontwikkelen ons op de diverse zang-technische aspecten, waardoor in de afgelopen ruim 30 jaar kwalitatief een goed klinkende groep is ontstaan.

   

  De sfeer in de groep is buitengewoon goed. We organiseren jaarlijks een koorweekend met o.m. een bonte avond en eens in de vijf jaar maken we een buitenlandse zangreis.

   

   

  Genre: Close Harmony + diverse andere soorten lichte muziek

  Stemgroepen: Sopranen, Alten, Tenoren en Bassen

  Dirigent: Martin Rudolph

   

   


   

  2. LadyLa

  Het Utrechtse vrouwenkoor LadyLa bestaat uit twaalf enthousiaste leden, divers van achtergrond, nationaliteit, leeftijd en zangervaring. Divers is ook wàt ze zingen: pop, wereldmuziek, jazzy nummers en ook klassieke stukken. Het plezier van het zingen, vooral samen zingen, is voor deze dames het belangrijkste. De Lady’s repeteren onder bezielende leiding van Femke Temmink.

   

   

  Genre: Licht muziek
  Stemgroepen: Sopranen en alten
  Dirigent: Femke Temmink

   

   

   

   

  3. Malaika

  Wij zijn een enthousiast vrouwenkoor verdeeld over vier stemgroepen. Het repertoire bestaat uit wereldliederen uit o.a. Afrika, de Balkan, Rusland en diverse Europese landen. Iedereen die plezier heeft in zingen en affiniteit heeft met het repertoire is welkom.  Wij hebben een dirigent die ‘iedereen wil laten groeien in haar muzikaliteit’. Samen actief bezig zijn én het beste uit het koor als geheel halen gaan bij Vrouwenkoor Malaika hand in hand.

   

  Genre: Wereldmuziek
  Stemgroepen: Sopranen en alten
  Dirigent: Kim Verest

   

   

   

   

  4. Vocal Kaxexe

  Vocal Kaxexe is een eigenzinnig vocaal ensemble dat Afrikaanse muziek a capella ten gehore brengt. De muziek van Vocal Kaxexe kent geen grenzen, geeft plezier en verbindt culturen. Muzikaal leider Bobby Boaventura koos voor de naam Kaxexe, de titel van een lied van de Angolese zanger Bonga. Het betekent ‘verborgen’: een continue op weg zijn, op zoek naar het geheim, met vertrouwen. Samen met ons – kun je je helemaal in deze muziek verliezen en op gaan in het moment!

   

  Genre: Afrikaans
  Stemgroepen: Sopranen, Alten, Tenoren en Bassen
  Dirigent: Bobby Boaventura Gouveia

   

   

   

   

   

  WORKSHOPS

   

  5. Circle singing

  Kom in het moment en go with the flow

   

  Hoe zing je samen muziek dat nog bedacht moet worden?  We zetten een ritme of melodie in de herhaling en voegen laag voor laag toe tot er een complete circle-song staat. Dan gaan we ermee aan de haal. Er wordt input van de deelnemers gevraagd. Je leert te ‘synchroniseren’ met de rest, je leert muzikaal te reageren op handgebaren, je onderzoekt de mogelijkheden van je stem, je vormt nieuwe ideeën in wat er al is, je leert de muziek te horen en te voelen. Kortom, lekker veel zingen! Iedere deelnemer stapt in vanaf zijn eigen mogelijkheden en ervaring.

   

  Workshopleider: Femke Temmink

  Als vocal leader is Femke het gelukkigst wanneer ze werkt met heterogene groepen. Haar persoonlijke missie is in deze groepen onderlinge verbindingen te leggen door middel van samen zingen EN samen leren. Femke is dirigent van vrouwenkoor LadyLa, coordinator opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en trots op het tot stand komen van BureZINGdag.

   

   

  6. Haal meer uit je stem met CVT

  In deze workshop laat ik je kennismaken met de superleuke en praktische zangmethode Complete Vocal Technique (CVT) waarmee je leert je stem op allerlei verschillende manieren te gebruiken. Je krijgt als het ware een gereedschapskistje waarmee je op veel verschillende manieren kunt zingen. Van fluisterzacht tot groots galmend. De technieken kun je toepassen in alle muziekstijlen.
  Ben je benieuwd naar wat je zoal kunt doen met je zangstem? Lijkt het je leuk daarover goeie tips en tricks te krijgen? Zingen zoals je nog nooit gezongen hebt? Dan zie ik je op BureZINGdag!

  Workshopleider: Claudia Copier

  Zangeres en vocal coach Claudia Copier studeerde Latijns-Amerikaanse zang aan het conservatorium in Rotterdam en deed de zangtechniek-opleiding CVT in Kopenhagen. Zij leidde verschillende koren en stond met verschillende groepen op het podium.

   

   

  7. Ritmisch zingen

  De groove voelen, bewegen, klappen, écht samen komen in de muziek; dit is wat we gaan ervaren in de workshop over ritmisch zingen.

   

  Door speelse ritmische oefeningen gaan we ritme van verschillende kanten benaderen. ‘Rhythm comes first’; als we ritmisch goed zingen, dan is het fundament voor een lied gelegd!

   

  Workshopleider: Kim Verest

  Kim Verest is een jonge enthousiaste dirigent met een grote voorliefde voor vocale muziek. In Denemarken heeft ze veel ervaring en inspiratie opgedaan in het werken met koren en dat deelt ze nu met haar twee koren in Utrecht. 

   

  8. Swing en Close harmony

  Wat is er nou leuker dan met z’n allen swingen in een koor? Maar wat is “Swing” nou eigenlijk? Hoe doe je dat in jazz? En wat is “layed back” zingen? 

  Een ander thema is “Close harmony “. Waar moet die wringende, dissonante noot zitten in de vier – of beter nog: vijf stemmen van een koor om die lekkere jazzy sound te krijgen? Deze vragen wil ik hands-on samen met jullie proberen te beantwoorden. Noten kunnen lezen is handig maar niet noodzakelijk.

   

  Workshopleider: Martin Rudolph

  Een veelzijdig mens, want naast dirigent is Martin ook pianist, componist, arrangeur, fotograaf en filmer. In Utrecht en omstreken geeft hij leiding aan meerdere koren.

  Martin is sinds februari 2018 dirigent van Close Focus. Met zijn gedrevenheid en feilloze gehoor corrigeert en inspireert hij ons. Hij tilt ons koor naar een hoger niveau. Hij leert ons strak zingen en wil vooral dat we het verhaal goed vertellen. De musicus in hem streeft altijd naar samenhang, harmonie en naar dat ene moment waarop alles samenvalt.

   

  Inschrijving

   

  Schrijf je via dit formulier in voor de open repetities en/ of de workshops.

  Kaartjes kan je online tot 18 mei kopen of op de dag zelf bij de ingang. We hanteren een wachtlijst voor eventuele vrijkomende plekken. Je kunt je inschrijven voor maximaal vier activiteiten. Na de inschrijving ontvang je een bevestiging en een factuur.  Annuleren kan kosteloos tot 1 week van tevoren, daarna wordt er €2,50 administratie kosten in rekening gebracht. Deelname per workshop / repetitie is €7,50. Geef zowel het cijfer als de naam van de activiteit aan. Hartelijk dank!

   

  Vragen? info@burezina.nl

   ZINGEN IS GEWELDIG!

    

   Maakt je vrolijk en verbindt.